Media

Buitenspeeldag Huissen

 Buitenspeeldag Huissen keert terug!

De Buitenspeeldag komt terug!!
Wat een feest voor ons als organisatieteam. 

Na drie jaar stilstand heeft 1 berichtje in onze whatsapp groep ervoor gezorgd dat wij de kinderen op 8 juni 2022 weer een fantastische sport- en spelmiddag gaan
bezorgen. 

Als kers op de taart ontvingen wij halverwege maart een hartverwarmende donatie van de Gemeente Lingewaard bovenop het budget dat wij in stand hebben kunnen houden van donaties van betrokken ondernemers uit 2019. 

Wij komen dus terug met sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar om hen te laten zien hoe fijn en gezond bewegen is. 

Maak op 8 juni kennis met Lingewaardse (sport) verenigingen en wie weet wordt je wel lid. Kom kijken bij de WK Volleybal bus en laat bij Setash eens zien hoe hard je kunt smashen. Sla op de trom bij een van de muziekverenigingen. Kortom, het wordt weer een ouderwetse middag 'voor elk wat wils' met muziek, creatieve activiteiten en hier en daar een hapje en een drankje. 

Wij hadden het niet meer durven hopen, maar het is toch echt waar... woensdagmiddag 8 juni 2022 vanaf 13.00uur op het Raadhuisplein. Zet de datum maar vast in je agenda!

Buitenspeeldag failliet!                                                       

Bericht: 13-06-2019

Wat woensdagmorgen 12 juni begon als een fantastisch avontuur is voor de organisatie van de Buitenspeeldag van 2019 geëindigd in een waar drama. Vanaf 8 uur verliep het opbouwen op de locatie op het Raadhuisplein als een goed geoliede machine. Het zonnetje scheen en een grote ploeg van vrijwilligers wist precies wat hen te doen stond om beide terreinen om te bouwen naar het juiste feest in 'jungle' thema. Er werd zelfs vreedzaam omgegaan met twee foutparkeerders die tijdens evenementen onvoldoende oog hebben voor het moois dat in hun woongemeenschap wordt georganiseerd. Wat de organisatie betreft konden we om 13.00 uur beginnen onder de nieuwe naam op de vertrouwde locatie. Maar de weergoden hadden andere plannen. De regenbui die het terrein teisterde zette alles in korte tijd blank waardoor de organisatie noodgedwongen, voor het eerst in 15 jaar, haar evenement moest afgelasten. En dat deed heel veel pijn. Niet alleen voor de kinderen die hier naar uit hebben gekeken, maar ook voor alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en scholieren die maandenlang druk zijn geweest met alle voorbereidingen. Wat overblijf is een financiële strop vanwege de gemaakte kosten en het uitblijven van inkomsten vanuit kaartverkoop. Zo dun is het lijntje als je een evenement vrijwillig organiseert zonder winstoogmerk. Kortom: de Buitenspeeldag is failliet. Met dat gegeven moet de organisatie nu handelen. Hoe de toekomst er uit komt te zien is nog onduidelijk, maar wij danken iedereen die ons jarenlang heeft gesteund en vertrouwen heeft gehad in de pracht van dit evenement dat wij altijd met liefde voor de kinderen georganiseerd hebben.Om de editie van 10 juni 2020 door te laten gaan kunnen wij alle financiële steun gebruiken. Dus heeft u ideeën, tips of suggesties om meer gelden te genereren? Wij horen het graag. Donaties en subsidies zijn meer dan welkom. Bij onze contactgegevens staat ons rekeningnummer. Onze dank is groot!!


Buitenspeeldag in Huissen gaat samenwerking aan met GO project... 

Bericht: 29-05-2019

Op 12 juni kunnen kinderen uit Lingewaard lekker met elkaar buitenspelen en bewegen tijdens de Buitenspeeldag in Huissen. Dit jaar is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen de organisatie van dit evenement, Stichting Huessevents en het project GO!, Gezond Onderweg. De Buitenspeeldag (voorheen Straatspeeldag) bestaat 15 jaar. Des te meer reden om er samen een spetterende dag van te maken. Gezien de gedeelde missie 'een gezonde leefstijl bevorderen en overgewicht voorkomen' sluit GO! aan bij dit evenement. GO!, Gezond Onderweg is in Lingewaard eind 2018 van start gegaan. Kinderen van 0 - 18 jaar die problemen hebben met overgewicht of obesitas kunnen zich aanmelden en worden twee jaar lang (gratis) gecoacht om zichzelf een gezonde leefstijl aan te leren.
Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen en ouders kennismaken met GO!. Geheel in het thema 'Jungle' zijn er gezonde hapjes en beweegspelletjes te doen. Vragen kunnen gesteld worden aan de lokale coördinatoren en coaches v
an GO!, die aanwezig zullen zijn in de GO! stand. Let's GO! Wild. De Buitenspeeldag vindt plaats op het Raadhuisplein Huissen op woensdag 12 juni van 13.00-17.00 uur. Voor 2,50 euro kunnen kinderen meedoen aan meer dan 20 leuke, gezonde en sportieve activiteiten. Voor meer vragen of aanmeldingen voor GO kun je terecht bij: 

Quint van de Ven Sport- & Cultuurcoach Stichting Welzijn Lingewaard: q.vandeven@swlingewaard.nl 

of via: 06 13 96 65 36. 


Locatie Buitenspeeldag Huissen: de Markt of het Raadhuisplein

Bericht: 21-05-2019

HUISSEN - Het stadshart van Huissen is in juli weer een mooi initiatief rijker: het Odeon op de Markt.
Dat de bouwwerkzaamheden al zo snel zouden starten was ook voor de organisatie van de Buitenspeeldag een grote verrassing die bij het aanvragen van de evenementenvergunning nog niet aan de orde was. Het blijkt dat de bouwwerkzaamheden ook nog aan de gang zijn op woensdag 12 juni wanneer de grootste Buitenspeeldag van Lingewaard in het centrum plaatsvindt. 
Deze bouwwerkzaamheden stellen de organisatoren opnieuw voor een uitdaging. En er zijn de afgelopen jaren al aardig wat hobbels genomen om toch weer ieder jaar geheel vrijwillig dit leuke feest voor kinderen van 0-12 jaar neer te zetten. "Een ding is voor ons het belangrijkst: de veiligheid van de kinderen die het evenement komen bezoeken te waarborgen. Vandaar dat wij bij de Gemeente de wens hebben geuit terug te mogen gaan naar ons vertrouwde plekje op het Raadhuisplein. Met deze locatie houden wij het evenement overzichtelijk en vertrouwen wij erop zoveel mogelijk rekening te houden met onze sponsoren, deelnemers en ondernemers die ons evenement al jarenlang een warm hart toedragen. Want wij zijn ons er terdege van bewust dat zonder de medewerking van ondernemers en sponsoren de Buitenspeeldag in Huissen niet mogelijk zou zijn." De datum van 12 juni komt met rasse schreden dichterbij en het vraagt nogal wat van de organisatie om een evenemententerrein veilig in te richten. De locatiebepaling is ook belangrijk voor al het drukwerk. "Wij hopen dan ook van harte dat de Gemeente ons zo snel mogelijk laat weten waar de Buitenspeeldag plaats mag gaan vinden."


Straatspeeldag wordt Buitenspeeldag!                           

Bericht: 24-04-2019

HUISSEN - Sinds 2004 is de Straatspeeldag in Huissen binnen Lingewaard bekend onder deze naam. "Maar in 2019 gaan wij het hélemaal anders doen. Dit jaar vindt het evenement plaats onder de naam 'Buitenspeeldag'. Hiermee sluiten wij aan bij de landelijke naam waarmee het evenement ook bekend staat bij onder andere Nickelodeon en Jantje Beton."  "Ook dit jaar bruist het centrum van Huissen weer van sportieve en creatieve activiteiten die op woensdagmiddag 12 juni van 13.00 tot 17.00 uur aan alle kinderen van 0-12 jaar worden aangeboden. Zoals gewoonlijk, en dat is ieder jaar weer een enorme uitdaging, hebben wij een spannend thema dat de kinderen zeker aan zal spreken. Maar... dit thema houden wij nog even geheim! Voor het geringe bedrag van 2,50 euro kun je deelnemen aan ongeveer 20 activiteiten. En wij verwachten dat dit aantal nog gaat groeien. Dus laat pappa en mamma vast de datum in de agenda zetten en kijk samen me hen naar alle ontwikkelingen via onze Social Media, maar ook op de website van Jantje Beton.

(C) Stichting Huessevents - inschrijving KVK: 65952685 - rekeningnummer: NL 39 RABO 0124010458
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin